woensdag 16 juli 2008

koeler weer

In de moestuin vooral geoogst, peulvruchten weggehaald voordat de vogels ze vinden. Er zijn dit jaar erg veel snijbonen. De sugarsnaps red ik niet van de vogels. De tuinbonen beginnen te komen maar ook daar het probleem van de vogels.
De mais bloeit mooi.

In de achtertuin een vastere plaats gemaakt voor de tomaten, want die neem ik met dit weer niet mee naar het landje. Ze werden al een beetje gelig door de verarmde grond.

Ik had gedacht de dahlia's alsnog in te graven maar heb besloten dat dat onmogelijk is: de knollen zitten nog steeds in de kratten waarin ze overwinterd hebben. Er komen inmiddels knoppen en de planten zijn best fors. Dus daarom maar potgrond in de kratten gestort! en de dahlia's met krat en al in de achtertuin een plaatsje gegeven.

De augurken in de achtertuin vormen mooie planten met veel bloemen, maar ik zie erg weinig vruchten starten. Die op het landje zijn helemaal verpieterd.

Nog een keer gezaaid: fenegriek (nieuwsgierigheid), venkel (er zal toch een paar planten overleven???), mosterdbaard (soort zeekraal).

Geen opmerkingen: